Historien om PDS


REVYOPPSETNINGER

P.D.S. har underholdt siden vinteren 1989. Det begynte med å underholde postfolk ved små og store tilstelninger. Initiativ til noe ”større”, - og stiftelsen av Postens Dramatiske Selskab og årlige oppsetninger i Hamar Teater var Aud K. Furulund. P.D.S. fikk hjelp av en instruktør i Hedmark Teater, Harald Sætervold.  Han gikk inn for oppgaven med en glød som en skal lete lenge etter.

 

Når det gjaldt musikkarrangementer og ideer, var det Tore Aspeggen som stod på.  Han dro sammen revyorkester som høstet mange lovord etter forestillingene.

 

Tekster til sketsjer og sanger ble skrevet stort sett av P.D.S. sine egne medlemmer.

 

Det ble til sammen 7 oppsetninger hver høst i Hamar Teater fra 1989 tom.1996, til sammen 28 forestillinger.  Mange tusener tilskuere har fylt opp salen i teateret og stor kost seg med P.D.S. 

 

I tillegg har vi hatt mange små og større underholdningsoppdrag, bl.a. Hamar Velferdsråds 40. årsjubileum, Postens Idrettsforbund 25. årsjubileum og sammenslåing av Norsk Postforbund og Norsk postorganisasjon i Haugesund.

 

 

OPPSETNINGER

1989 "Vi gjør det på posten"  og på Nannestad samfunnshus
1990 "Leif Løvebrøl", Hamar Lærerhøgskole i mai,- en barneforestilling.
1990 "Løpetid"
1991 "Prøverøret"
1992 "På gyngende grunn"

1993 "Fluer på veggen"

1995 "Revejakten"

1996 "Gummi - Tarzan"

1999 "Jubileumsforestilling Hamar by 150 år" på Hamar postkontor og Postterminalen

2000 Sammenslåing av Postforbundende til PostKom, Haugesund 14.06.
          Underholdt sammen med andre revygrupper.

 


BESETNINGEN I P.D.S.

Tidene forandrer seg og det gjør også besetningen i gruppa. De fleste har en eller annen tilknytning til Posten, men P.D.S. har også medlemmer som ikke har tilknytning til Posten.

 

Det som ikke forandrer seg er at Posten stiller øvingslokale for oss på postterminalen i Vang.  Det er P.D.S. svært takknemmelig for.

 

Mange har vært med oss i korte og lengre perioder. På gitar har Roger Nybakken vært med, Eau de vill’s Svein Arild Johnsgård var med oss på en jobb med sin bass. Tore Aspeggen spilte bass noen år før Svein Berg fra Vællset tok over.  Evald Langsjøvold fra Eau de vill har vært med i mange år med sin Martin gitar og sine Evald grep.

 

Bodil Slettemeås, var med i mange år og hadde en særdeles flott sang stemme, men har nå en pause uten lønn. Unni Lillehagen og Anne Solvår Fossberget har også vært innom.

 

Anita Olstad var lenge med, men sluttet i 2009. Hun trakterte mange instrumenter, gitar, fløyte, munnspill og banjo.

Vår bassist til sommeren 2015 var Fred Rune Jacobsen.  Han hadde spilt sammen med mange forskjellig band på 70 og 80 tallet og er en god dyktig bassist.

 

Niels Henrik Abel ble med en eller gang i 1990 og har en flott basstemme som han også bruker i Storhamar Blandede kor. Han spiller for øvrig mange soloer på sin favoritt instrument kazoo og fløyte.  Tidligere spilte han skjeer, men en betennelse i rytmearmen gjorde at han ble urytmitisk.

 

Terje Demroen er den eneste igjen fra opprinnelsen i 1989 og trakterer gitar, munnspill og har en slags tenor stemme sies det.

 

Den siste av besetningen er Ole-Jørgen Jensen som også har en fantastisk basstemme som han bruker i Storhamar Blandede kor og i P.D.S. Han trakterer gitar med capo, munnspill, trerader og banjo. Han har vært medlem siden 1990.

 


FRA REVY TIL IRSK-
INSPIRERT MUSIKK

En revyoppsetning krever mange mennesker til de ulike aktiviteter som rekvisita ansvarlig, scene ansvarlig, instruktør, musikere, skuespillere osv. Det ble en stor utfordring å skaffe så mye mennesker. Så fra 1989 begynte vi så smått å underholde på pub'er rundt i distriktet med historier, allsang og Irsk inspirert musikk og fant fort ut at dette likte folk. Som en tradisjon reiser vi årlig til Irland for å hente mer inspirasjon og samtidig ha lokale opptredener.